{ "title": "Kurt Köpeği", "image": "https://www.kopekler.gen.tr/images/kurt-kopegi.gif", "date": "23.01.2024 04:05:23", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Kurt köpekleri, çok çeşitli alanlarda değişik görevlerde bulunabilirler. Çoğunlukla polis köpeği olarak kullanılırlar. Çünkü bu köpeklerin keskin.

Burunlarısayesinde; Patlayıcı, uyuşturucu ve ceset gibi unsurları kolayca birbirinden ayırabilir ve tespit edebilirler. Ayrıca askerler de buna benzer.

Görevlerde onları kullanırlar. Askerleri bir tuzak veya düşmana karşı uyarırlar.

Kurt Köpeğinin Özellikleri Nelerdir?
Kurt Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kurt Köpeğinin yıkanma sıklığı konusunda herhangi bir kural yoktur. Bununla birlikte köpek düzenli olarak fırçalanmalı, postunda pire ve kene olmadığına bakılmalıdır. Köpek, çok kirlenmemişse 6 ayda bir kez suyla yıkanmalıdır. Yıkama, köpeğin kuyruğundan başlar, başına doğru devam eder. Köpeğin, vücudu önce ıslatılır. Sonra özel şampuanla yıkanır. Bu sırada kulakları pamukla tıkanmalıdır ve gözlerine sabun kaçmamasına dikkat edilmelidir. Sahip oldukları özellikler gerektirmedikçe, bir köpeğin tüyleri kırpılmaz. Güneş, köpeğin derisini yakabilir ve böylece böcekler köpeğin kanını emebilecekleri bir alan bulmuş olurlar. Düz tüylü köpeklerin özel bir eldivenle ya da hafif metalden yapılmış bir fırçayla kaşağılanması gerekir. Uzun ve tel gibi tüyleri olan cinslerin taşıdığı özellikler nedeniyle, tüylerinin kesilmesinde yarar vardır. Zaman zaman köpeğe göz banyosu yaptırılmalıdır. Kulaklar her hafta mavi ispirtoyla nemlenen pamuklu çubuk kullanılarak temizlenmelidir. Dişler için veteriner bakımı gerekir. Aynı zamanda her zaman düzenli periyotlarla fırçalanmaları gerekmektedir. Dişlerin dökülmesine neden olabilen diş taşlarının temizlenmesi gereklidir. Tırnaklar, hayvanın yürümesini zorlaştırmayacak ölçüde ve uygun makasla kısaltılabilir.

Kurt Köpeği Eğitimi

Burada en önemli nokta köpeğin sahibini sadece sakin ve sessiz ortamlardayken dinlemesi değil, özellikle yanlarında yabancılar varken, sokakta ve başka köpeklerin yanındayken, yani dikkat dağıtıcı ve onu kışkırtıcı ortamlarda dinlemesidir. İçerdiği komutlar; Takip, otur, gel, yat otur, bekle, yat bekle ve hayırdır. Temel itaate ideal başlama yaşı 6-9 ay arasıdır. Temel itaat eğitimi olmayan köpeğe diğer eğitimler verilemez. Tuvalet eğitimi verilirken çok zorlanmazsınız. Yavruyken gazeteye yapmayı öğrenirler. Bunun bulunduğu alanı komple gazeteyle doldurmak ve her gün gazeteleri birer birer azaltmanız gerekir. 6 ayını, geçtikten sonra dışarıya yapması için alıştırmalısınız. Bunun için yemeklerden sonra yapacağınız uzun geziler yeterli olacaktır. Verilmek istenen bu eğitim, onun bulunduğu ortamda verilmelidir. Bunun için, onu bir çiftliğe verip eğitimini aldıktan sonra geri getirirseniz, eğitiminde hatalar olacaktır. Bu yüzden bulunduğu ortamda, sahibi tarafından eğitim verilmelidir. Ama diğer eğitim konularında profesyonel olanlardan yardım alınması önerilmektedir.
" } ] }